🏎 Billige billån giver lækre biler

Selvom regeringen af flere omgange har sænket registreringsafgiften på biler, kan det stadig være en dyr fornøjelse at købe ny bil. Men har du en gang sat dig bag rattet i en splinterny bil, som ingen andre har kørt i, så ved du også, at den er alle pengene værd. Og heldigvis er markedet fyldt med billige billån, der gør det muligt for dig at blive ejer af en mega lækker bil, der kommer lige fra fabrikken, selvom din konto ikke fyldt med kontanter.

🎯 Billige billån 2020

Opdateret 12. april 2021

🏦 Billån i banken

I din lokale bank vil de som regel gerne tilbyde dig billige billån. Banken er nemlig villig til at låne dig penge til en ny bil, da du efterfølgende kan stille køretøjet som sikkerhed for lånet. Modsat når du låner til for eksempel en rejse, hvor pengene går til flybilletter, hoteller og kolde drinks. Mange banker tilbyder derfor billige billån, der betyder, at du får en fordelagtig rente, når pengene altså går til at finansiere en ny bil. Er du på udkig efter en ældre bil, altså sådan en over 10 år, vil banken sandsynligvis tilbyde dig en kassekredit eller et forbrugslån til at finansiere den med. Da ældre biler er mindre værd, vil renten for at låne til dem naturligvis være højere. Et banklån afhænger dog fuldstændig af din økonomiske situation, og det involverer derfor en omfattende kreditvurdering samt en længere behandlingstid.

Har du en bolig, der er steget meget i værdi, kan du tage et lån i den og således bruge friværdien til at finansiere dit næste bilkøb. Dermed kan få du et ekstremt billigt billån, da renten på boliglån typisk ligger langt under det, som det koster at låne til andre ting. Men det kræver selvfølgelig, at du ejer nogle mursten, der har oplevet en pæn værdistigning. For at få det billige billån må du med al sandsynlighed stille til en snak med din bankrådgiver, hvor du bliver bedt om at redegøre for din økonomiske situation.

Du kan vælge at låne pengene flere forskellige steder, alt efter hvad der passer dig bedst. Både de traditionelle banker, de mange finansieringsselskaber og bilforhandlerne selv er interesseret i at hjælpe dig på vej, så du bliver så godt kørende, som det overhovedet er muligt. Men det er ikke kun selve bilen, du skal tænke finansiering til. Når du får en bil hjem i carporten, så følger der altid en lang række udgifter med. Det betyder i praksis, at du skal have overskud på kontoen til både benzin, vedligeholdelse, reparationer og vægtafgift. Disse udgifter bør du tænkte ind i dit budget, inden du går ud og tjekker markedet for billige billån.

🇩🇰 Danske billån

Billån er betegnelsen for et helt eller delvist lån til en ny eller brugt bil. I mange tilfælde vil bilforhandleren tilbyde dig et lån, men her skal du være på vagt overfor startgebyrer og renter, da disse ofte er langt højere end du kan få i din bank hvis du ellers har et godt forhold til din bankrådgiver.

Når du skal låne penge til en ny eller brugt bil så start med at undersøge priserne. Du kan altid søge om et lån hos flere låneudbydere, og så tage imod det bedste. Det vigtigste er at du vælger en tilbagebetalings periode der passer til din økonomi, og evt. giver med lidt luft til uforudsete udgifter. Ligeledes er det en god idé at vælge en låneudbyder til dit billån, der kan give dig en eller to afdragsfrie måneder om året. Så undgår du at komme bagud med dit afdrag i ferieperioder.

Uanset om du låner penge til en ny eller brugt bil via bilforhandleren, så sørg for at lånet kan annulleres såfremt dit køb bliver hævet i forbindelse med reklamationer. Ellers kan dit billån blive en rigtig dyr fornøjelse.

🏠 Lån i friværdi

Har du overvejet at ansøge om et lån i din friværdi ? Måske er det en oplagt mulighed netop for dig.

Der er flere og flere danskere der vælger, at ansøge om et lån i deres friværdi i forbindelse med istandsættelse af deres bolig eller blot hvis de har behov for penge til bilfinansiering eller anden type forbrug. Friværdi lån er som regel en bedre løsning i forhold til forbrugslån som der også findes på internettet og i den forbindelse er det selvfølgelig vigtigt, at man udelukkende vælger at ansøge om et lån som netop matcher den privatøkonomi som man har og ikke blot låner for, at låne. Vi har valgt, at henvise til udbydere der tilbyder lån i friværdien som er på markedsvilkår og hvor man har mulighed for, at ansøge om mindre beløb som eks. 100.000 Dkr og hvor man ikke behøver at optage et vildt stort lån i sin bolig på eks. 500.000 kr

Har du overvejet hvilken løsning der egentlig er bedst for dig og hvad der bedst kan betale sig økonomisk for dig udfra din nuværende situation ?. Det er klart, at lån uanset hvad ikke er en god forretning men hvis man vælger, at ansøge om et lån som matcher sin privatøkonomi kan det faktisk være en rigtig god ting som kan skabe bedre rammer i dagligdagen. I den forbindelse er det vigtigt, at man kigger på omkostningerne ved stiftelse af et lån i sin friværdi og det kan faktisk godt betale sig enkelte gang, at overveje om man skal optage et lån via et pantebrev. Beregn boliglån direkte hos vores samarbejdspartner og vælg derefter, at ansøge om et lån i friværdien.

Billige billån uden udbetaling

Hører du til de mange, der ikke ønsker den langsommelige proces, det kan være at låne til bilen i din traditionelle bank, så findes der heldigvis en lang række lånudbydere, som tilbyder dig et forbrugslån, der sagtens kan dække det, en ny familiebil kan koste. Forskellen fra lånet i banken og til det billige billån, du kan få hos udbyderne af forbrugslån er, at sidstnævnte ikke kræver nogen pant eller sikkerhed i bilen. Du slipper samtidig for udbetaling, og for den lange sagsbehandling. Banker som Basisbank og Santander Consumer Bank tilbyder forbrugslån på op til 500.000 kr., mens Bank Norwegian tilbyder dig at låne op til 400.000 kr. Dette skulle være nok til, at du kan få en rigtig lækker bil finansieret.

Billige billån hos forhandler

Når du nu er ude hos bilforhandleren og har fundet din drømmebil, hvorfor så ikke få betalingen klaret med det samme. De fleste bilforhandlere tilbyder dig et fordelagtigt forbrugslån, så du faktisk kan køre afsted med bilen, så snart du har valgt den. Forhandleren får ofte en provision for at formidle et sådant lån. Et billån hos forhandleren vil som regel indeholde en lav rente, men til gengæld må du for det meste betale en høj stiftelsesomkostning. Bilforhandlerne har tidligere været stærkt kritiseret for at skjule omkostninger ved billige billån.

Det er sket ved, at der er blevet annonceret med en ganske lav rentesats, men der er så oveni lånet fulgt en del gebyrer med, som ikke fremgår særlig tydeligt. Det kan både være høje startomkostninger eller løbende gebyrer i forbindelse med betalingerne. Dette har branchen så rettet op på ved, at alle deres lånemuligheder eller kampagner i dag indeholder nøgletallet ÅOP, årlige omkostninger i procent. Disse tal indeholder samtlige udgifter til lånet og gør dermed lån sammenlignelige.

Billigste billån ÅOP

Hvordan finder du billige billån på et marked, hvor lånudbyderne står i kø for at komme dig til undsætning? Det gør du ved at sammenligne den såkaldte ÅOP (Årlige omkostninger i procent). ÅOP indeholder de gebyrer, renter og andre udgifter, du skal betale i forbindelse med et lån. Det er så at sige kiloprisen på dit lån. Ved at gå efter de lån med den laveste ÅOP, er du godt sikret mod at få et billån, der bliver alt for dyrt at betale tilbage. For at kunne sammenligne billån hos de forskellige udbydere skal du huske at sikre dig, at de har samme beløb og samme løbetid. De fleste billån har en løbetid på fem eller syv år. Det er også vigtigt, at der er tale om den samme type rente.

Da billånet både kan være med fast eller variabel rente. Når du tjekker forhandlerens tilbud, vil en variabel rente umiddelbar virke som den bedste mulighed. Men ved variabel rente skal du også tage risikoen for rentestigninger med i dine overvejelser. Om man er til fast eller variabel rente er en smagssag. Lidt firkantet sagt skal du gøre op med dig selv, om du er tryghedsnarkoman eller gambler, ønsker du at sove godt eller spise godt. ÅOP (få defintion på wikipedia.dk) er overordnet et rigtig godt parameter til at tjekke de mange billige billån, der er på markedet. Men det kan også være en god ide, at gå efter de billån, der har den laveste startomkostning. De giver bedre fradragsmuligheder i skat, samtidig med at muligheden for indfri lånet før tid vil være noget billigere.

Læs mere om billige lån online her