Covid-19’s effekt på det danske lånemarked

Covid-19’s effekt på det danske lånemarked

den ene dag til den anden blev stort set alt forandret, og danskerne var nødt til at vænne sig til en helt ny hverdag med restriktioner og politisk indgriben. Derfor er det også interessant at kigge nærmere på, hvilken effekt Covid-19 har haft på det danske lånemarked. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.  

Flere og flere har optaget et samlelån under Covid-19 

Når man sammenligner lånetallene fra 2019 med 2020, hvor Covid-19 satte sine spor i det danske samfund, kan man udlede, at danskerne i gennemsnit søge om at låne 40 % mere. Det viser altså, at Covid-19 ikke har ændret på danskernes lyst og behov for at låne penge. En af de vigtigste årsager til dette er, at flere og flere danskere har opdaget, at det kan være fordelagtigt med et samlelån i en krisetid i stedet for at have flere små lån.

I 2019 lå det gennemsnitlige lånebeløb på 57.887 kroner. I 2020 var dette beløb på 81.049 kroner.

Der er mange mennesker, der oplever, at det er muligt at spare penge på både gebyrer og renter med et samlelån. Det er altså en god måde at få mere overskud i sin privatøkonomi. Der findes i dag mange forskellige muligheder for dig, der ønsker at samle dine mange små lån til et samlelån, og derfor vil du med sikkerhed kunne finde en måde, der stemmer overens med dine behov og ønsker.

Covid-19’s effekt på det danske lånemarked

Færre lån til ferie, flere til renovering 

Under Covid-19 er der altså blevet søgt om endnu flere lån end normalt. Der ses dog en ændring i, hvad dette lån er blevet brugt til. Hvor det tidligere var enormt populært blandt de danske låntagere at optage lån til at kunne tage på ferie, har det under pandemien været mere attraktivt at låne penge til renovering. Det er måske ikke så underligt igen, eftersom de fleste lande har været lukket enten helt eller delvist ned under Covid-19, hvorfor det simpelthen ikke har været muligt at komme ud at rejse. 

I 2019 ansøgte 11,2 % af danskerne om et lån, der skulle bruges til finansieringen af ferier. Dette tal lå på blot 7,2 % i 2020. 

Til gengæld har flere og flere danskere givet sig i kast med både større og mindre bygge- og renoveringsprojekter under Covid-19. Det kan blandt andet skyldes, at rigtig mange har haft mere tid til at være derhjemme og på den måde haft tiden til at planlægge og drømme stort i forhold til forskellige projekter. Det er blandt andet forbrugslån, danskerne har valgt at optage til finansieringen af disse projekter derhjemme. Du opnår mange fordele ved at optage et forbrugslån, såsom at du ikke behøver at oplyse, hvad pengene skal bruges til, ligesom at du får svar inden for et døgn. 

Ingen ændringer i lån til specielle anledninger 

Der er umiddelbart ikke den store overraskelse i, at færre danskere har valgt at låne penge til ferier. Til gengæld kommer det måske bag på nogen, af den procentdel, der har lånt penge til specielle begivenheder og anledninger, var den samme i 2020 som i 2019. Disse anledninger kan for eksempel være konfirmationer og bryllupper. Det kan forekomme en smule mærkværdigt, eftersom det stort set har været umuligt at samle store grupper af mennesker og holde en fest under Covid-19.  

Covid-19 har givet virksomheder forskellige muligheder 

Det er ikke kun privatpersoner, der har oplevet ændringer i forhold til deres måde at optage lån på under Covid-19. Der har været en lang række muligheder for virksomheder i form af forskellig hjælp og muligheder. Du kan læse meget mere om det på Skats egen hjemmeside. Du kan blandt andet blive klogere på, hvad de forskellige tiltag i hjælpepakkerne, som Regeringen har indført, betyder for din virksomhed. 

Hjem » Nyheder » Covid-19’s effekt på det danske lånemarked