Sammenligning af samlelån i 2020

Der er altid mange spørgsmål, når det kommer til at samle sine lån, og hvor det er det rette sted at gå hen, og det er her, en online lånesammenligner kommer ind i billedet. Det kan nemlig altid være svært at regne ud, om det overhovedet kan betale sig at samle sine lån ét sted, men at samle sine lån vil oftest vise sig at være den bedste løsning, når man har lån flere forskellige steder. I sidste ende kan det nemlig ende med, at man får et meget billigt lån, og det er der jo ikke nogen, der vil sige nej til.

Opdateret 20. januar 2021

Oversigt over samlelån

Man kan spare mange penge ved at samle sine lån. Hvis man på nuværende tidspunkt står i en uheldig situation i forhold til de lån, man har optaget, er der heldigvis noget at gøre.

Der er mennesker, der har optaget lån flere forskellige steder, og det kan i den forbindelse ofte være meget svært at holde styr på, hvilke låneudbydere det er, der skal betales til, og hvor meget der skal betales. Det kan tilmed være tilfældet, at det er blevet dyrere at optage lån flere forskellige steder, end man havde regnet med, og i sådanne tilfælde kan man overveje at samle alle sine forbrugslån, eller kviklån, hos én enkelt låneudbyder.

Samlelån kan nemlig være svaret, og der vil være mange penge at spare. Der er desuden mange fordele forbundet ved at samle sine lån, men det kan samtidig være uoverskueligt at finde ud af, hvor det er, man skal samle sine lån henne, og hvordan det bedste kan gøres. Det handler jo om at få en så billig løsning, som overhovedet muligt, som samtidig er rigtig god.

Samlelån er populært i Danmark

Samlelån er meget populært her i Danmark, og det er det faktisk mere end nogensinde, og det er også en løsning, der ikke altid har været her. At samle sine lån giver altid en vis stabilitet for den, der har optaget lån, og det er en løsning, der kan være meget fordelagtigt for låneoptagere, der måske er kommet ud på dybt vand, og som samtidig måske har svært ved at se sig selv komme ud af en gæld foreløbigt. Men dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er en nem proces at samle sin gæld, for det kan i nogle tilfælde gøre økonomien endnu værre, hvis det ikke bliver gjort ordentligt.

Det betyder dog ikke, at man skal lade sig skræmme, hvis man går med tanker om samlelån, for i langt de fleste tilfælde vil det være muligt at finde en rigtig god løsning, der giver den enkelte låntager mere rum og fleksibilitet i den daglige økonomi, og det betyder med andre ord, at der bliver plads til mere i hverdagen, og at man ikke længere behøver tænke alt for meget på hverken månedlige ydelser, gældspapirer eller tårnhøje renter. Det er her muligt at læse meget mere om samlelån, og man vil ved hjælp af en lånesammenligner som denne kunne finde frem til det helt rigtige sted at samle sine lån. Nemmere bliver det nok ikke.

Samlelån er også meget populært i Sverige. I Sverige vælger mange at samle deres forbrugslån og billån. Benyt linket til billån til at sammenligne lån på sambla.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, der kan optages for den helt almindelige dansker. En forudsætning for at optage et samlelån hos en låneudbyder er, at man har to eller flere lån andre steder, og hvor man har et ønske om at samle disse lån til én lån – og på denne måde opnå de fordele, der er forbundet herved. Der vil som regel være tale om flere mindre lån. Når man har flere lån forskellige steder, kan man lynhurtigt miste overblikket, og man kan tilmed havne i en situation, hvor man kan glemme at betale af på et lån.

Det er derfor altid risikofyldt at optage lån flere forskellige steder, men heldigvis er der altid noget at gøre ved det. Det vil være en ualmindelig god idé at benytte sig at et samlelån, som man kan ansøge om online, for på denne måde har man altid kun ét lån, der månedligt skal afdrages på – og så bliver det da ikke meget nemmere at skylde penge.

Det kan være, at man som privatperson har optaget et helt almindeligt forbrugslån, et SMS-lån eller et kviklån, men det kan også være, at man har andre former for gæld eller måske et mindre lån i banken. Det kan være rigtig mange udgifter, som man sidder med, og det vil altid være svært at holde styr på, mens det også kan gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse på længere sigt.

Når man har optaget et eller flere lån online, så skal man altid betale det eller de pågældende lån tilbage over en vis periode, der som regel strækker sig over 12 – 72 måneder, og denne periode er man for det meste altid med til selv at påvirke. Månedligt vil man, når man afvikler på gælden, skulle betale både et afdrag på gælden, men også renter for lånet og eventuelle andre omkostninger. Et lån ender derfor altid ud i at have flere udgifter end det beløb, som man oprindeligt lånte. Det er altid grundlæggende, når det kommer til lån.

Der er mennesker, der står i den situation, at de skal betale tilbage på flere lån samtidig, og hvor både renter og omkostninger for lånet er vidt forskellige – og det samme er løbetiden – og her bliver det for alvor uoverskueligt og sommetider også meget dyrt. Hvis man er havnet i en situation, hvor det hele er meget uoverskueligt, og hvor man ønsker at drage fordele af et samlelån, så kan det være en god idé at springe ud i det. Man har under alle omstændigheder ingenting at tabe, men derimod alt at vinde.

Følgende er forbundet med et samlelån:

 • Man kan med et samlelån samle alle sine mindre lån til ét samlet lån – og det er uanset, om man har to eller flere lån, og hvor disse er optaget.
 • Man kan spare rigtig mange penge på længere sigt.
 • Man kan få et endnu bedre overblik over den gæld, man har.
 • Man skal kun betale af på sit lån til én enkelt låneudbyder i stedet for til mange forskellige.
 • Man kan låne penge til at indfri den resterende gæld.

Der er altså mange fordele ved at optage et samlelån, og det er naturligvis relevant at vide, hvornår det er mest fordelagtigt at optage et sådan lån. Det kommer naturligvis an på nogle forskellige ting og omstændigheder, og de er alle individuelle, alt efter hvilken låneoptager der er tale om. Det er nemlig ikke alle mennesker, der har de samme forbrugsvaner eller den samme økonomi, og der skal derfor naturligvis tages udgangspunkt i det enkelte menneske, når det skal klargøres, om et samlelån er det rette.

Hvornår er det ideelt at optage et samlelån?

Det er nok de færreste, der ikke har ønsket at samle alle sine lån til ét lån, når først der er optaget lån flere forskellige steder – og de samtidig er mere end almindeligt dyre. Med et samlelån det helt rigtige sted, kan man nemlig også give sig selv muligheden for at få en endnu bedre og samtidig mere attraktiv rente. Det er jo også en dejlig ting at have den samme rente og de samme betingelser for alle de lån, man har, så man også slipper for at ærgre sig over, at man betaler for meget for et lån et eller flere steder.

Man skylder derfor altid sig selv at undersøge markedet, og det vil altid være bedst at gøre med en lånesammenligner online. Det kan sommetider være svært at vide, hvornår det er helt ideelt at tage skridtet, og man må også vide, at det ikke altid kan betale sig at gøre brug af et samlelån. Sommetider kan man nemlig være så uheldig, at man kommer i en dårligere økonomisk situation, efter at man har samlet sine lån. Derfor skal man altid, og også når det kommer til samlelån, undersøge alle de muligheder, der er, og det skal gøres særdeles grundigt.

Nedenfor vil man kunne læse om nogle af de ting, der peger en i den helt rigtige retning, når man går med overvejelser om at samle sine nuværende lån. De nedenstående punkter kan være indikatorer på, om tiden er kommet til, at et samlelån er det helt ideelle.

 1. Du skylder penge flere forskellige steder:
  Du skylder penge til flere forskellige låneudbydere, og du har optaget flere lån, end du kan overskue. Det kan tilmed være svært at finde ud af, hvornår et afdrag skal betales, og hvor meget der skal betales. Hvis man står med en økonomi, der er meget rodet, og man intet budget har, og det derfor ikke er altid, at der er penge nok sidste på måneden, så kan det stresse rigtig mange mennesker.I værste tilfælde kan man potentielt set havne i RKI, og det kan betyde, at man kan få alvorlige økonomiske problemer, hvis det sker. Derfor bør man altid undersøge og gøre op med sig selv, om man reelt har indgået alt for mange gældsaftaler, og det handler, som med alt andet, om at være meget ærlig over for sig selv.Det er meget individuelt, hvor mange låneudbydere der er uoverskueligt for det enkelte menneske, og hvor mange låneaftaler der er for meget, men det kan altid siges, at det som regel aldrig er smart at have optaget mere end et enkelt lån. Hvis man kommer over tre lån eller mere, vil det være en klar indikator på, at det er for mange – og det er her, et samlelån kommer ind i billedet og kan gøre sin ret.
 2. Du finder ud af, at et samlelån vil gøre dine lån billigere:
  Hvis man undersøger sagerne og finder ud af, at et samlelån vil gøre ens situation bedre, så handler det om at handle på det med det samme. En billigere løsning er altid meget attraktiv, og det er det særligt, når det kommer til lån og dermed penge, man skylder. Man har nemlig mulighed for at spare rigtig mange penge på den lange vej. Dog må man vide, at det til hver en tid kan være en risikabel vej at gå, hvis man ikke har undersøgt mulighederne nok, så inden man ansøger, skal man være 100 % sikker på, at det er en løsning, der er billigere, end den man har gjort i forvejen.Derfor skal man altid regne godt efter og bruge den rette tid på det, og man kan også søge professionel hjælp efter behov. Med en lånesammenligner online kan man også komme rigtig langt, når det kommer til netop samlelån og de muligheder, der her er for at få endnu bedre og unikke løsninger på de lån, man har.

Find billige samlelån online

Et samlelån er en langt billigere løsning, hvis du sidder inde med mange små lån, der trækker dyre renter hver måned. Med et billigt samlelån sammelægger du dine eksisterende gældsposter i ét stort lån med en billigere rente.

Det er dog ikke kun i banken, du kan samle dine lån. Der findes også en række online låneudbydere, der tilbyder billige samlelån på helt op til 500.000 kroner. Det vil sige, at du kan samle lån på op til en halv million kroner. Det er ikke så lidt endda!

Det billigste samlelån er selvfølgelig dét lån, der har den laveste rente og ÅOP. Rentesatsen varier fra udbyder til udbyder. Og så er det ikke ligegyldigt, om du låner med en fast eller variabel rente. En fast rente forbliver den samme igennem hele låneforløbet, hvorfor du ikke skal bekymre dig om renteudsving. En variabel rente er derimod bundet til markedsrenten, hvilket vil sige, at den enten kan stige eller falde i takt med udsving på markedet. Som regel er en fast rente lidt højere end den variable. Det skyldes, at du her er sikret den eksakte rentesats i tilfælde af eventuelle renteudsving i den ene eller anden retning.

På nettet kan du finde en håndfuld online banker, der tilbyder billige samlelån. Du kan bl.a. søge hos:

Det er, som altid, 100% gratis og uforpligtende at søge om lån – og det gælder også de billige samlelån. Du kan altid afslå lånetilbuddet, hvis du ikke kan godkende vilkårene. Er du tilfreds med det tilbudte samlelån, skal du blot underskrive med dit NemID, hvorefter udbyderen vil samle din lån for dig. Således sparer du penge hver måned. Samlelån er nemlig langt billige sammenlignet med det små og dyre kviklån.

Hvilke fordele er der ved et samlelån?

Fordelene ved et samlelån kan være mange, når man finder det rigtige, og den første og mest klare fordel er naturligvis, at man med et samlelån sikrer overskuelighed i egen økonomi. Et samlelån vil også ofte byde på bedre renter, og med denne lånetype har man mulighed for at samle de gebyrer, der er forbundet ved et lån. Man har også mulighed for at få en bedre økonomi, når man samler sine lån, og det vil til hver en tid skabe stabilitet. Et samlelån kan derfor anbefales under de rette betingelser, for på den måde kan det blive en endnu nemmere fornøjelse at få hverdagen til at hænge optimalt sammen.

Kan det være en dårlig idé at optage et samlelån?

Når man går med tanker om at samle sine lån, vil man som låneoptager naturligvis gerne vide, om det kan være en dårlig idé at benytte sig af samlelån. Dette vil altid være relevant at undersøge, så man ikke havner i en situation, der er dårligere end den, man kom fra. Der vil nemlig være tidspunkter, hvor det ingen mening vil give at benytte sig af samlelån. Kendetegnet for samlelån er, at man samler alle sine lån til ét stort lån, og det er en god idé at indhente al relevant information, inden man eventuelt handler på det og benytter sig af denne lånetype på baggrund af forkert information. Sommetider kan det nemlig være mest fordelagtigt at vente med at samle sine lån, selvom det kan være meget fristende, når man bliver præsenteret for mulighederne. Her er nogle tips til, hvad der er relevant at gøre, så man ikke ender med at optage et samlelån på vilkår, der er dårligere end dem, man har i forvejen.

 1. Ingen lånetilbud er bedre
  Det er ikke altid, at der findes et lånetilbud, der passer til den situation, man står i. Derfor skal man som låneansøger altid sætte en stor i at regne godt og grundigt på tingene, for kun på den måde vil man have det reelle billede af, hvad det koster at samle sine lån, og om det kan betale sig. Hvis ikke man gør det, kan man godt forberede sig på risikoen for, at man i sidste ende kan ende med at betale endnu mere for de lån, man har, og det er ikke en ønskværdig situation for nogen. Det er derfor aldrig en god idé at optage et samlelån, hvis man ikke er i stand til at betale sit lån tilbage.
 2. 2. Har du andre løsninger til problemet?
  Som menneske vil man ofte opleve, at løsningen ikke altid er på den måde, man havde håbet – og sådan er det også, når det kommer til lån. Det er ikke nemt at blive gældsfri, og det er det ikke for nogen, der har optaget et lån – for det kræver hårdt arbejde. Det er naturligvis kun, hvis man har sat sig i en situation, der er hård, for hvis man ikke har det, kan det gå hen og blive en dejlig oplevelse at låne penge. Når man har et eller flere lån, anbefales det derfor altid at undersøge, om der findes nogle alternative muligheder for, at man kan betale af på sit lån, hvis man ikke kan finde frem til et samlelån, der passer godt til den situation, man går i. Der er mennesker, der vælger at sælge nogle af sine ting for bedre at kunne betale af på et eller flere lån, mens det også kan være løsningen at tage et ekstra job. Der er faktisk mange muligheder for at blive gældsfri, og man bør undersøge nem, for så vil det blive nemmere at betale sin gæld tilbage – og måske endda nemmere, end man tror. Det kommer altid an på situationen for den enkelte, hvilken løsning der er bedst. Hvis man eksempelvis har både større og mindre gældstyper, kan det være en god idé at afvikle den lille gæld først.
 3. Ønsker du at stifte ny gæld?
  At få et samlelån er det samme som at skifte ny gæld. Hvis man ikke ønsker dette, eller man ikke er klar til dette, er det ikke et samlelån, man skal have. Der er nemlig ikke noget magi over samlelån, og det fungerer ikke på den måde, at man bliver gældsfri. Man skal derfor altid undersøge, om det overhovedet kan betale sig, og man skal sætte sig ind i de regler og betingelser, der er omkring et samlelån – uanset hvem man er, og uanset hvor mange penge man skylder væk. Når et samlelån er stiftet, skal det nemlig også betales tilbage igen.