Kviklån versus forbrugslån – det skal du vide om de to låneformer

Kviklån versus forbrugslån – det skal du vide om de to låneformer

Et kviklån og et forbrugslån er to af de mest populære låneformer blandt danskerne. Selvom de to typer af lån umiddelbart ligner hinanden rigtig meget, er der alligevel væsentlige forskelle, som du bør kende til. Derfor vil vi i denne artikel sammenligne kvik- og forbrugslån, så du kan blive meget klogere på, hvilken låneform der er den rette for dig. 

Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån? 

Hvad mange glemmer er, at et kviklån rent faktisk hører ind under kategorien forbrugslån. Det skyldes, at et kviklån opfylder samme kriterier som et forbrugslån. Disse er: 

  • Det bliver udstedt til privatpersoner. 
  • Det er din kreditværdighed, som afgør, om du har mulighed for at låne penge.
  • Du behøver ikke at stille sikkerhed for lånet. 

Selvom et kviklån er et forbrugslån, er der alligevel nogle forskelle på de to låneformer. Mens et kviklån typisk har en løbetid på mellem 5-60 dage, vil dette tal ligge på 12-120 måneder for et forbrugslån. Du har typisk mulighed for at låne mellem 500-20.000 kroner med et kviklån, mens du kan låne mellem 5.000-400.000 kroner ved valg af et forbrugslån. Der er også en stor forskel i forhold til lånenes renter. Hvor den typiske rente på et kviklån vil ligge på +100 %, vil dette ikke være mere end mellem 5-20 % for et forbrugslån. 

Det er ikke muligt at have en medansøger, når du søger om et kviklån. Det er det til gengæld, hvis du skal søge om et forbrugslån. 

Forskel på, hvem der kan optage de to låneformer 

Kigger vi nærmere på, hvem der har mulighed for at låne et henholdsvis kviklån og forbrugslån, er der også i den forbindelse en forskel. Umiddelbart kan alle, der ikke står registreret i RKI, låne et kviklån. Skal du optage et forbrugslån, vil du blive vurderet i forhold til din kreditværdighed, ligesom du skal have et fast arbejde. Det er kun i visse tilfælde, at det er en nødvendighed, hvis du vil optage et kviklån. Dog er det fælles for begge låneformer, at du ikke behøver at stille sikkerhed, ligesom du helt selv kan vælge, hvad du har tænkt dig at bruge de lånte penge på.  

Kviklån versus forbrugslån – det skal du vide om de to låneformer

Hvornår er et kviklån at foretrække fremfor et forbrugslån? 

Generelt kan man konkludere, at det primært er i forhold til lånenes renter, løbetid og størrelse, at kviklån og forbrugslån varierer fra hinanden. Men hvornår er det så en god idé at vælge et kviklån fremfor et forbrugslån? Et kviklån er særligt fordelagtigt, hvis du ønsker at være hurtigt gældfri igen, og hvis du har brug for et mindre beløb her og nu. Omvendt vil et forbrugslån være det bedste valg for dig, hvis du ønsker lavere betalinger om måneden, og hvis du har behov for at låne et større beløb, end du vil kunne låne ved valg af et kviklån. 

Forbrugslån er enormt populære, og hver fjerde ung har et forbrugslån. Dog afhænger valget mellem et kvik- og forbrugslån fuldstændigt af, hvad du skal bruge det pågældende lån til i forhold til, hvad der vil være den mest fordelagtige løsning for dig. 

Få styr på din økonomiske situation, inden du låner 

Vi har i denne artikel gennemgået de mest væsentlige forskelle mellem et kviklån og et forbrugslån. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type lån der passer bedst til finansieringen af dine drømme, er det en god idé at få styr på din egen økonomiske situation. På den måde kan du blive klogere på, hvad der overhovedet er realistisk for dig i forhold til at låne penge. Endelig skal det siges, at vi fraråder alle at optage både kvik- og forbrugslån, hvis du ikke rigtigt har behov for pengene, eller hvis du har gæld.

Hjem » Nyheder » Kviklån versus forbrugslån – det skal du vide om de to låneformer