Lånealder

Aldersgrænse på lån i 2021

Den dag du fylder 18 år, så slipper du for at skulle spørge om et lån hos mor og far, når du skal have din første bil, eller kæresten vil have dig med på jeres drømmerejse. For hos banker og finansieringsselskaber har man nemlig en lånealder, der betyder, at den dag du bliver myndig, får du adgang til deres fordelagtige forbrugslån eller kviklån. Den lånealder som giver dig ret til hurtige penge på kontoen svinger meget efter, hvor du henvender dig.

Er du under 18 år, er du ikke myndig, og har således ikke mulighed for at kunne optage et lån. Du kan dog henvende dig i din lokale bank, hvor de ofte vil kunne give dig et lån, hvis dine forældre eller værge kautioner for lånet. Det vil sige, at de hænger på lånet, hvis du ikke kan betale det tilbage. Er du mellem 18 og 23 år, vil du som udgangspunkt kunne optage et lån, men dine lånemuligheder hos de fleste aktører på lånemarkedet vil dog være noget begrænset.

Liste over forskellige aldersgrænser på lån

Dette kan selvfølgelig være lidt en ærgerlig ting, da det netop er på det tidspunkt, hvor du springer ud som voksen, at du har brug for kapital til for eksempel hus og bil. På den anden side ved låneudbyderne også godt, at de helt unge mennesker kan have svært ved at overskue konsekvenserne ved at optage lån. De kigger dybt på tal og statistikker, når de fastsætter en lånealder, samtidig med at de tager højde for, at du ikke har for eksempel fast ejendom at stille som sikkerhed for et lån. Har du hårdt brug for pengene, er det da også muligt at finde frem til nogle aktører i branchen, der har en lånealder, som betyder, at du som 18 årig kan få de penge, du har brug for. Du bør så være opmærksom på, at et sådant lån kan være noget dyrere, end det lån en eksempelvis 25 årig vil kunne få udstedt. Er du studerende er det derfor meget klogere, at tage et SU lån, da renten også her er lavere. Endelig kan det også være en fornuftig ting at gå i banken, den første gang du vil låne penge. De kan vejlede dig, så du undgår dyre forbrugslån, som du kommer til at hænge på i lang tid fremover.

Lån penge 18 år

Som 18 årig er det meget normalt, at du blandt andet ønsker dig et kørekort og efterfølgende et køretøj. Dette kan hurtigt løbe op i mange penge, og det er jo ikke alle, der har nogle forældre til at betale for den slags. Måske er du også nået dertil, hvor du ønsker at flytte ud for dig selv. Sådanne investeringer kan hurtigt løbe op i virkelig mange tusinde kroner. Derfor er det heldigt, at både banker og visse finansieringsinstitutter har en lånealder, der betyder at vil låne dig penge, selvom du kun lige er fyldt 18 år. Nogle vil måske hævde, at du da er for ung til i den alder at optage gæld. Men har du en god lønseddel, kan du jo hurtigt få det forbrugslån eller banklån betalt tilbage, som du skylder. En af de aktører, der har en lånealder på 18 år er Basisbank, hvor du kan låne op til 500.000 kr., og så kan der jo både blive råd til pappet og til at blive særdeles godt kørende. Hos Lånlet kan du låne op til 75.000 kr., mens Santander Consumer Bank tilbyder lån op til 350.000 kr. Robotlån tilbyder dig et lån på op til 75.000 kr. Det er dog værd at bemærke, at alle låneudbydere fortager en kreditvurdering af dine økonomiske forhold, inden de eventuelt godkender din låneanmodning. Med andre ord så kan det godt være, at du ikke får lov at låne til den sportsvogn, du altid har drømt om i første omgang. Det afhænger typisk af, hvilken lønseddel, du kan fremvise.

Lån til unge over 25 år

Er du fyldt 25 år, så ligger verden åben foran dig med hensyn til at tage alle de forbrugslån, du måtte have lyst til. 25 år er den gyldne lånealder, hvorfra du er sikker på aldrig at blive afvist hos finansieringsselskaberne på grund af din alder. De 25 år giver dig altså styrkede lånemuligheder, men det betyder også, at du bør undersøge markedet grundigt for at få det mest lukrative lån. Det er fuldkommen gratis at udfylde en låneansøgning. Derfor kan det være smart at søge om et lån tre til fire steder og så efterfølgende kun tage det, der bedst kan betale sig. Og hvordan tjekker du så lige, hvor det er billigst at låne. Du sammenligner ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). ÅOP er så at sige kiloprisen på dit lån. Det betyder i praksis, at du ved at sammenligne ÅOP kan finde de samlede låneomkostninger i procent pr år. Dette skal alle låneudbydere oplyse, og det er dermed din måde til at finde det mest lukrative lån på markedet. Husk dog at sikre, at du altid sammenligner identiske lån. Det vil sige at løbetid, låntype, indfrielsesvilkår etc. skal være identisk, for at lånene kan sammenlignes.

Lån penge RKI

Selvom de forskellige finansieringsinstitutter har en forskellig lånealder, der betyder, at din lånanmodning kan blive afvist, hvis du er for ung, så er deres andre krav til, at du må låne som regel rimelig ens. Du skal have et dansk CPR-nummer, en dansk folkeregisteradresse, og så må du ikke være registreret hos RKI, Experian eller i Debitor registret. Er du registret et af disse steder, er det som udgangspunkt ikke muligt for dig at få et lån, heller ikke selvom du overholder den lånealder, som låneudbyderen har sat. Men hos nogle låneudbydere kan du dog komme udenom de nævnte registre, hvis du vel og mærket får nogen til at kautionere for dig. Det kan være din bedste ven, din arbejdskollega eller din gamle bedstemor. Pointen er bare, at den der kautionerer for dig ikke må være registeret som dårlig betaler i nogen af de ovenstående registre.

Hjem » Lånealder

Seneste nyheder