Sådan har corona påvirket økonomien

corona økonomi
corona økonomi

Der er ingen tvivl om, at corona ikke kun har påvirket verden sundhedsmæssigt, men i den grad også økonomisk. Det gælder både enkeltpersoner, men i høj grad også organisationer og virksomheder. Det skal vi se mere på nedenfor. 

Finansiel uro

Pandemien har uden tvivl haft indflydelse på national som international økonomi verden over som en konsekvens af de restriktioner og ikke mindst nedlukninger, der har været siden foråret 2020. Af de årsager har der været stor uro på det finansielle marked, hvor blandt andet aktiekurserne har haft store udsving. Der har både været en negativ og positiv udvikling for aktiekurserne.

Derudover har forretninger og ikke mindst virksomheder også haft usikkerhed omkring deres indtjening, hvor intet har været givet på forhånd. Virksomheder har i den grad hold igen med større investeringsbeslutninger af den grund, at ingen har kunnet spå om fremtiden. 

Den finansielle usikkerhed har i sidste ende skabt en utryghed hos mange borgere, som i nogle tilfælde har mistet arbejdet. Det har resulteret i, at den enkelte husstand generelt har været meget mere påpasselig med at bruge penge og investere i takt med en faldende indkomst.  

corona økonomi

Dansk økonomi har været hård ramt

Ligesom så mange andre lande har også dansk økonomi været hårdt ramt som en konsekvens af pandemien. En opgørelse over BNP-væksten i Danmark viser, at der er sket et fald på 8,3 % i løbet af første halvår. Det har efterfølgende resulteret i, at BNP i andet kvartal får en rekordhøjde på 6,8 %. Der er derfor en forklaring på, at det har været svært at være dansker og pleje sin økonomi under coronaen. Derfor kan der også være behov for at låne op til 30.000 kroner hos en online låneudbyder eller anden udbyder, hvis du har svært ved at få det hele til at løbe rundt. Det giver økonomisk stabilitet, samtidig med at du hos os får mulighed for at ansøge om et lån allerede med det samme.

Fordelen ved onlinelån er, at du hos de fleste låneudbydere får pengene udbetalt allerede samme dag eller et par dage efter. Det afhænger blandt andet af beløb, løbetid, omkostninger samt øvrige betingelser, der er vigtige at læse op på. Det koster dog altid penge at optage et lån, så du bør overveje, om du faktisk har behov for det.

Unges privatøkonomi er mest påvirket af krisen

Ifølge en artikel fra Danske Bank er det især de unges privatøkonomi, der er blevet mest påvirket. Her viser det sig nemlig, at flere unge har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, blandt andet fordi mange af dem mistede deres indtægter under pandemien. Dog er der også unge, der i modsætning hertil faktisk har sparet flere penge end tidligere.

Uanset hvilken økonomisk situation du står i, anbefaler vi, at du lægger et budget for at være sikker på, du har fuld kontrol over din økonomi. Her anbefaler vi, at du tjekker Forbrugerrådet Tænks guide til budget ud

Med et godt og udførligt budget kan du nemlig få den rette hjælp til at få mere luft i økonomien og desuden blive klar over, hvad du bruger dine indtægter og udgifter på lige nu. Få styr på din økonomi igen efter corona, og kom på rette spor med et udførligt budget.