Få styr på tilskud og priser til det dyre tandlægebesøg

dentist

Bliver du også i tvivl om, hvorhen du skal rette din økonomiske bekymring over dine tandlægebesøg? Så er du landet det rette sted. Tandlægen er en dyr fornøjelse for de fleste, selvom du skulle være heldig at finde en rigtig billig og god tandlæge. Når de store indgreb skal tages, vil du derfor gøre klogt i at kende dine rettigheder til tilskud og have kendskab til prissætningen fra tandlægerne. Selvom der ikke er faste priser, er der generel information om prissætning, tilskud og rettigheder, du gerne vil blive klogere på. 

Har du mulighed for tilskud? 

Tilskud og støtte er generelt et område, vi er en smule blinde over for som borgere. Hvornår kan du få tilskud, til hvad og hvorfor? Det kan være en større jungle. Her går mange mennesker faktisk glip af deres ret til støtte og tilskud i deres hverdagsliv. Du kan læse mere om ret til støtte her. Lige hvad angår tandlægebesøget og tilskud dertil gælder det, at du får tilskud til undersøgelser og behandlinger. Undersøgelse, forebyggende behandling, rodbehandling m.m. vil derfor være med tilskud. 

Som dansk statsborger og indehaver et sygesikringskort vil du derfor få tilskud ved din tandlæge, når et tilskud er gældende, hvis din tandlægeklinik praktiserer efter bekendtgørelse om tilskud.

Overskrider din betaling 2.500 kr. med tilskuddet trukket fra, skal dine tandlæge tilbyde dig et skriftligt overslag, og her vil det desuden fremgå, hvor stort dit tilskud er.

Er du i tvivl, om du får tilskud på dit tandlægebesøg fra staten, så spørg dine tandlæge. Er du i tvivl om tilskud til specifik behandling, undersøgelse m.m., så læs mere om priser og tilskud her – og spørg din tandlæge. 

Find den billigste og bedste tandlæge 

Du ved helt sikkert allerede, at der kan være forskellig prissætning hos de forskellige tandlægeklinikker. Hvad du nok ikke vidste er, at tandeftersyn, røntgenbilleder og tandrensning har en fast pris. Prisen kan derimod variere, når din behandling, undersøgelse m.m. er af en større karakter. Det kan f.eks. være en rodbehandling. Her kan det være en fordel at indhente priser fra forskellige tandlægeklinikker. De vil typisk kunne tilbyde forskellige priser, som tandlægeklinikken selv har fastsat. 

Husk igen at bede om et skriftligt overslag, når prisen overskrider 2.500 kr. efter tilskud. Der vil ofte være penge at hente. Om du så vil vælge det billigste tilbud, du får, skal være op til dig. Tænder, tandkød og munden generelt er utroligt ømt område for os mennesker, og derfor vil det selvfølgelig være en rigtig god ikke kun at vælge den tandlægeklinik, som tilbyder den billigste behandling. Vælg den, du har tillid til, som er billig og du stoler på. En større behandling kan være rar at få foretaget hos en tandlæge, du kender og stoler på. 

Finansier dit tandlægebesøg 

Tilskuddet til dit tandlægebesøg bestemmes af, om du er i sikringsgruppe 1 eller 2. langt de fleste borgere er i sikringsgruppe 1. Hvis du ikke ved, hvilken du er i, vil du formentlig være i sikringsgruppe 1. I denne gruppe er priserne ens, i gruppe 2 er priserne forskellige fra klinik til klinik. Fælles for begge grupper er, at de kan få behov for hjælp til at finansiere deres tandlægebesøg. Er du i den situation, hvor du skal have foretaget en vigtig behandling, men ikke har pengene, så kunne det være en ide at læse mere om et forbrugslån her.

Prisen stiger ved udskydelse

Generelt kan de nemlig siges, at priserne kun bliver højere, jo længere du udskyder at få foretaget din behandling. Skal du f.eks. have revet visdomstænder ud eller lavet en rodbehandling, så kan der opstå yderligere problemer, der øger prisen, samt at en udskydelse kan forårsage øget tandsmerte.

Snak altid med din tandlæge om eventuel udskydelse af behandling. De vil kunne guide dig til den bedste håndtering af din situation. Ofte skyldes en udskydelse prisen på behandlingen.

Du har måske allerede et lån eller to, og et yderligere lån virker derfor som en usmart beslutning. I den situation kan du gøre klogt i at samle og refinansiere dine lån, så du får råd til en sund tandhygiejne. Du kan læse mere om en refinansiering af dine lån her. Husk på, at ondt i økonomien er noget nemmere at håndtere end smerter i munden.

Hjem » Nyheder » Få styr på tilskud og priser til det dyre tandlægebesøg