Det skal du være opmærksom på, når du optager et kviklån

Der findes i dag mange forskellige typer af lån på det danske marked. Herunder kan kviklån blandt andet nævnes, som der også findes forskellige typer af. Disse varierer blandt andet i forhold til størrelsen på det beløb, du kan låne, ligesom der er forskel på de krav og betingelser, som den enkelte låneudbyder stiller til dig som låntager. I denne artikel kan du læse meget mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du optager et kviklån. 

Hvilke fordele er der ved et kviklån? 

Et kviklån er en populær type lån. Dette skyldes ikke mindst, at et kviklån er et hurtigt lån, hvor der går relativt kort tid fra, at du har søgt om pengene til, at du har dem udbetalt. Låneprocessen foregår desuden online, hvorfor du ikke behøver at skulle i kontakt med en rådgiver og overtale vedkommende om lånets formål. Du behøver heller ikke at skulle stille sikkerhed for lånet, ligesom det er nemt at blive godkendt til et kviklån. 

Husk at kigge efter lånets ÅOP 

Trods disse mange fordele er der alligevel mange, der kommer galt afsted, når de optager et kviklån. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om og følger de råd, du bliver præsenteret for her i artiklen. Først og fremmest er det vigtigt, at du er opmærksom på lånets ÅOP. ÅOP er lånets omkostninger i procent, og det er et vigtigt tal, eftersom det fortæller dig præcis, hvad lånet vil koste dig. Det er altså ikke tilstrækkeligt kun at kigge på lånets rente. Har du svært ved at forstå de mange begreber i forbindelse med lån, kan du i denne artikel læse en samlet låneordbog. På den måde kan du lære meget mere om ÅOP, rente og udbetaling og derigennem være bedre klædt på, når du skal begå dig på det danske lånemarked.

ÅOP dækker over samtlige omkostninger, du får i forbindelse med lånet. Det er altså både administrationsomkostningerne, stiftelsesomkostningerne og så videre.

Ansøg altid hos flere låneudbydere 

Skal du optage et kviklån, er det altid en god idé at ansøge hos flere forskellige låneudbydere. På den måde opnår du nemlig bedre sammenligningsmuligheder, ligesom der er en større chance for, at du godkendes til et lån. Samtidig kan det give dig nogle bedre vilkår og en lavere rente. Det kræver dog, at du er en god forhandler. Det anbefales i den forbindelse, at du undersøger de forskellige låneudbyderes hjemmesider og danner dig et overblik over, hvad de forskellige kan tilbyde dig. 

Det skal du være opmærksom på, når du optager et kviklån

Lav et realistisk budget, inden du låner penge 

Det er altid en god idé at lave et budget, inden man låner penge. På den måde har du nemlig et hurtigt og let overblik over alle dine udgifter og indtægter. Samtidig giver et budget dig en idé om, hvornår du har mulighed for at tilbagebetale lånet, og hvor hurtigt dette vil kunne lade sig gøre. I den forbindelse er det vigtigt, at dit budget ikke bliver for urealistisk, så du skal leve på et stramt budget. Prioriter i stedet, at der er en smule luft i økonomien, så din tilværelse ikke bliver alt for sparsom.

Har du aldrig lagt et budget før? Du kan downloade gratis budgetskemaer flere steder, som hjælper dig med at lave et overskueligt og let budget, der giver dig overblik over din økonomi.

Regeringen gør op med dyre kviklån

I 2019 indgik Regeringen en aftale med en række andre partier, der skal gøre op med de dyre kviklån. Aftalen indebærer blandt andet:

  • en grænse for lånets årlige omkostninger
  • et loft over, hvor meget du som forbruger maksimalt kan tilbagebetale i gebyrer og renter.

Denne aftale skal altså sikre dig som forbruger mod kviklån i fremtiden, hvorfor det kun er en fordel. Alligevel er det en god idé, at du sørger for at tænke dig grundigt om, og at du følger de råd, du er blevet præsenteret for her i artiklen.